Változó forgalmi rend

2018.08.10. 10:20

Hétfőn kezdődik a városrehabilitáció következő üteme Nagykanizsán

A területi infrastrukturális fejlesztések projekt keretében augusztus 13-tól városszerte folytatódnak az út- és közműfelújítások. A munkák ideje alatt jelentős forgalmi változásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Benedek Bálint

Az Ady és a Zrínyi utcai kereszteződés hétfőn munkaterületté változik Fotó: Szakony Attila

Az egyeztetéseket követően augusztus 13. (hétfő) és szeptember 7. (péntek) között az Ady, valamint a Zrínyi utca kereszteződésében a teljes csomópontot lezárják a közmű-rekonstrukciós munkálatok miatt. Erre a szakemberek szerint azért van szükség, mert egyidejűleg több közmű-üzemeltető kiváltást tervez, továbbá jelentős helyreállításra lesz szükség. Ezután szinte azonnal, szeptember 7-én forgalomtechnikai lezárás mellett kezdődik el az Ady utcában a sétálóutca kialakítása, melynek keretében burkolatbontási és közműfeltárási, ivóvízvezeték-építési, továbbá egyesített rendszerű csapadék- és szennyvízcsatorna-építési munkák kezdődnek, majd a térépítészeti szakasz következik. Ezzel egy időben a Zrínyi utcában a postától egészen a Széchenyi térig új burkolat kerül a járdára és az utakra.

Az Ady és a Zrínyi utcai kereszteződés hétfőn munkaterületté változik Fotó: Szakony Attila

Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője lapunknak azt is elmondta: augusztus 15-én, szerdán a belváros másik részén, a Hunyadi utcában a Királyi Pál utcáig ugyancsak felújítás kezdődik. Itt a járda térkő burkolatot kap, az utcát pedig leaszfaltozzák.

– A csomópont lezárásával egyidejűleg kétirányú lesz a Csengery utca Fő utca és Kisfaludy utca közötti szakasza – folytatta az ügyvezető. – A Szent Imre utcába szintén a Csengery utca irányából lehet behajtani, a közlekedés kizárólag a lakóknak engedélyezett. A Szent Imre utca ideiglenesen kétirányú lesz, parkolók is megszűnnek. Az Ady utcába az áruszállítás az építés ideje alatt kézikocsival oldható meg, amit a Fő utca felőli megnyitással teszünk lehetővé. A munkálatok során a Zrínyi utcába a Kalmár utcai körforgalom irányából behajtani kizárólag a lakóknak lehet – emelte ki Rodekné Hederics Erika.

A kivitelező a lakosság fokozott türelmét kéri, hiszen az autóval és a gyalog közlekedőknek is nehézséget jelent majd a következő időszak. Az ügyvezető hangsúlyozta: céljuk, hogy a projekt során a lehető legkisebb mértékben zavarják az emberek mindennapjait, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a felújítás, a városrehabilitáció minimális fennakadást okozzon Nagykanizsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában