Nyári tábor

2018.08.01. 10:36

Balatonmárián szerepelt a Nagykanizsai Fúvószenekar

A Nagykanizsai Fúvószenekar tagjai az ókori görögöket idézték meg öltözékükkel és muzsikájukkal Balatonmárián, szokásos nyári táborukban.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Nagykanizsai Fúvószenekar

Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya elmondta: a fellépés előzménye, hogy a csapat szeretett volna elutazni egy görögországi szereplésre, ami azonban többek közt anyagiak híján meghiúsult.

Fotó: Nagykanizsai Fúvószenekar

- Mivel a görög tematikáról nem akartam lemondani, ezért elvittük azt a szokásos táborhelyünkre, Balatonmáriára – árulta el. – Gyakorlatilag az egész nyár a görögökről szólt, görög zenéket tanultunk, gyakoroltunk, vetélkedőket fűztünk fel erre a témára, s közben készültünk a kis show műsorunkra is, amit mindig a táborhét szombat délelőttjén mutatunk be Balatonmárián, a hagyományos felvonulás keretében. Immáron 20 éve járunk oda és minden évben valami újszerű dologgal örvendeztetjük meg a helyieket: voltunk már „tehenek”, s a Boci, bocit játszottuk, de szerepeltünk rocker motorosokként is, az idén a görögökre esett a választás, s igyekeztünk ennek megfelelően beöltözni (jómagam egy villával a kezemben, Poszeidónként meneteltem az élen), s olyan, tipikusan görög muzsikákat adtunk elő, mint például a Zorba, a görög. Hála Istennek, most is – mint ahogy eddig mindig – nagy sikert arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában