A természet és a művészet

2018.08.12. 13:00

Alapítványi támogatással táboroztak Zalaújlakon

A természet szeretetéről és a képzőművészet titkairól is sokat tanult az elmúlt napokban tizennyolc lurkó.

Szabó Zsófia

alkotótábor

A gyerekek az Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány tizenharmadik alkalommal megtartott táborában sok élményt szereztek.

alkotótábor

Csuha Piroska elnök elmondta: nem csak helyi fiatalokat láttak vendégül. Még a szlovákiai magyarság kulturális központjából, Komárnóból is érkeztek diákok a település szívében, gyönyörű környezetben tartott egyhetes vakációs programra, amit a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával rendeztek meg Zalaújlakon.

– Művészeti és kulturális elfoglaltságokban egyaránt volt részük a táborlakóknak – jelezte. – Rajzoltak, festettek, ám a könyvkötészet rejtelmeibe is belekóstolhattak. Természetesen túrázhattak is – összegezte Csuha Piroska.

A kiskamaszokból álló csapatot nem csak a foglalkozások kötötték le. Az egyik ifjú, a szigethalmi Kovács Gergő Benedek a falu és a környék látnivalóiba szeretett bele.

– Nagyon jó érzés a zalaújlaki és a környékbeli erdőket járni – így a fiúcska. – Emellett a karosi ökopart is felejthetetlen élményt nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában