küldöttség

2018.07.09. 07:00

Tizenöt éves a Zalaegerszeg–Marosvásárhely Baráti Társaság

Népes testvérvárosi küldöttség részvételével ünnepelte 15 éves fennállását a Zalaegerszeg–Marosvásárhely Baráti Társaság (ZA-MA).

Magyar Hajnalka

Pintér János, Balaicz Zoltán, Cseh Gábor, dr. Gyimesi Endre, dr. Hóbor Erzsébet, valamint Gecse László a városi hangversenyteremben tartott ünnepségen Fotó: Seres Péter

 

Pintér János, Balaicz Zoltán, Cseh Gábor, dr. Gyimesi Endre, dr. Hóbor Erzsébet, valamint Gecse László a városi hangversenyteremben tartott ünnepségen Fotó: Seres Péter

Csütörtökön este kiállítás és koncert kínált méltó körítést a jubileumhoz a hangversenyteremben. A programon Balaicz Zoltán polgármester kitüntető oklevéllel ismerte el a baráti társaság kapcsolaterősítő tevékenységét, amit az elnök, dr. Gyimesi Endre vett át az egyesület nevében. A testvéregyesület, a MA-ZA emléklappal és ajándékkal kedveskedett a jelenlegi elnöknek és elődeinek, dr. Hóbor Erzsébetnek, Pintér Jánosnak és Gecse Lászlónak. Viszonzásként a marosvásárhelyiek elnöke, Cseh Gábor történelmi Magyarországot ábrázoló fametszetet vehetett át, amelyen a két várost nemzeti színű szalaggal jelölték meg. Pénteken Sopronba és Nagycenkre kirándult a két egyesület, egyebek mellett megkoszorúzták Széchenyi István szobrát. Korábban, az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulója jegyében fejet hajtottak Zalacsányban Csány László szülőháza, valamint Kehidán Deák Ferenc szobra előtt is. Szombaton zalaegerszegi családok szerveztek programokat a vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában