Gasztronómiai rendezvény

2018.07.17. 11:30

Landorhegyi jótékonysági nap – lecsóval

A lecsó, a magyar gasztronómia balkáni eredetű klasszikusa jegyében harmadik alkalommal rendezte meg jótékonysági napját a megyeszékhelyen a landorhegyi településrészi önkormányzat és a Keresztury VMK.

Arany Gábor

A kondérnál a Kertbarát Kör Egyesületből (balról) Markó János, Major László és Takács Antal Fotó: KT/Zalai Hírlap

Kukoricakása, gomba, cukkini, hajdina, túró, házi tarhonya, tészta, sült szalonna. És ezek csak a feltétek, mert mindennek az alapja a csodálatos lecsó, a zöldségragu volt, ami tulajdonképpen egyfajta paradicsom- paprika „pörkölt”. A landorhegyi programra ebben az évben hét csapat nevezett – a Keresztury VMK-ban működő civil szervezetek mellett a városi diákönkormányzat, a vasboldogasszonyi népdalkör, valamint az idősek gondozóháza is képviseltette magát.

A kondérnál a Kertbarát Kör Egyesületből (balról) Markó János, Major László és Takács Antal Fotó: KT/Zalai Hírlap

A hordozható tűzteret, a bele való fát, a főző alkalmatosságot a szervezők biztosították, ahogy a főzés alapanyagát, a 80 kiló paprikát is. A bevezetőben említett étel-repertoárral egyébként a Zalaegerszegi Kertbarát Kör Egyesület tagjai kápráztatták el az érdeklődőket. Ők olyan lelkesedéssel vetették bele magukat a főzésbe, hogy dupla adagot vállaltak be, így 20 kiló paprika került a kondérjukba. No meg 3 kiló kockázott szalonna, 3 kiló szalámi, 6 kiló paradicsom, 6 kiló vöröshagyma, ahogy a két fő-fakanálforgató, azaz Markó János és Takács Antal érdeklődésünkre elmondta. És azt is elárulták, hogy a fűszerek mellett némi vörösbor hozzáadásával emelték meg az ízek erejét.

A rendezők pedig a több száz adag étel értékesítése során szerzett bevételt ebben az évben az idősek gondozóháza javára ajánlották fel.

A kulináris élvezetek mellett a kulturális élményekről zenés, táncos műsor és utcabál gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában