Jubileum

2018.07.04. 14:55

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének vándorgyűlése Keszthelyen

A könyvtár az a közeg, amely igazán tud társadalmat építeni, hatással lenni a környezetére - ezt Barátné dr. Hajdu Ágnes, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöke mondta a szervezet Keszthelyen megrendezett vándorgyűlésének nyitányaként tartott sajtótájékoztatón. A péntekig tartó eseményt a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zala Megyei Szervezete, a Pannon Egyetem és a Fejér György Városi Könyvtár munkatársai szervezték.

Keszey Ágnes

Közel 850 szakember vesz részt a Magyar Könyvtárosok Egyesülete jubileumi, 50. vándorgyűlésén. Az erről szóló sajtótájékoztatón Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere méltatta az eseményt, dr. Gelencsér András, a PE rektora és dr. Polgár J. Péter dékán a felsőoktatási intézmény szerepvállalásáról szólt: Georgikon biztosítja az egyik konferenciahelyszínt és szállást is. Az „Értékeink a jövőt formálják – Vándorgyűléseink öröksége” című konferencián a múlt összegzése mellett a jelen és jövő kihívásait is megvitatják a szakemberek.

- Aktuális számunkra a digitalizálás, a könyvtári feladatok és kompetenciák átalakulása. A közösségszervezés, a szociális területen nyújtott szolgáltatások bővítése folyamatos feladatunk. A könyvtári egyesületek világszervezetének elnöke kedvenc mondása, hogy a könyvtárosok nem tudnak mást tenni, mint segíteni és támogatni. Ez igaz bármilyen területen, legyen információhoz hozzájutás, tudásmegosztás- mindegyikben igyekszik a könyvtár helytállni. Ez komoly felelősség – emelte ki a Barátné dr. Hajdu Ágnes, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöke érdeklődésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában