Nyári szünet

2018.06.28. 07:00

Landorhegyisek kirándultak a Bakonyban

Egyhetes vándorlással kezdődött meg sok landorhegyis diák idei nyári szünete. Az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében „Bakonyi erdei vándortáborban” vehettek részt.

Rákóczi Marianna

Zalai kisdiákok a Bakony rengetegében Fotó: Gedeon Tamás

A Landorhegyi Általános és Sportiskola növendékei összesen három táborhellyel ismerkedtek meg: Bakonybél – Huszárokelőpuszta – Hubertlaki-turistaház – Bakonybél volt a fogadóállomás. A túra során közel 80 km-t tettek meg a Bakony gyönyörű erdeiben, jelzett túraútvonalakon.

Zalai kisdiákok a Bakony rengetegében Fotó: Gedeon Tamás

A vándortábor program alapvető célja a természetjárás és a sport, emellett a gyerekek megismerkedhettek a térség természeti és kulturális értékeivel, valamint életre szóló közösségi élményben részesültek.

Az erdei vándortáborok során kiemelt fontosságú szempont, hogy az erdőjárás során a résztvevők minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak hátra. A szervezők különös figyelmet fordítottak idén is a környezettudatos szemlélet kialakítására, számos intézkedéssel átgondoltabb cselekvésre, takarékosságra ösztönözték a túrázókat.

Így lett a bakonyi erdei vándortábor a landorhegyis diákok és pedagóguskísérőik számára a nyár legzöldebb programja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában