Létesítmények

2018.05.26. 09:30

Támogatói okirat két kanizsai sportberuházáshoz

A ferences kolostor után a sport- és rendezvénycsarnok, illetve a városi sportuszoda is rendelkezik már támogatói okirattal, ami azt is jelenti, hogy rendelkezésre áll a beruházásokhoz szükséges pénz – hangzott el tegnap a városvezetés által összehívott sajtótájékoztatón.

Pásztor András

Balról: Cseresnyés Péter, Dénes Sándor és Rodekné Hederics Erika vizsgálja a két leendő létesítmény látványterveit Fotó: Szakony/ZH

Dénes Sándor polgármester elmondta: a Modern városok program keretében a sportés rendezvénycsarnokra 8,8 milliárd, míg a városi sportuszodára 6,2 milliárd forintot biztosít az állam. A támogatói okirat megléte és a kiviteli tervek jogerőre emelkedése azt jelenti, hogy kezdődhet a közbeszerzés előkészítése, majd azután a konkrét kivitelezés.

Balról: Cseresnyés Péter, Dénes Sándor és Rodekné Hederics Erika vizsgálja a két leendő létesítmény látványterveit Fotó: Szakony/ZH

Cseresnyés Péter parlamenti államtitkár úgy fogalmazott: a két sportberuházással olyan évtizedes álma teljesül be a kanizsaiaknak, amelyet önerőből nem tudott volna megvalósítani az önkormányzat.

Rodekné Hederics Erika, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, a beruházások előkészítője jelezte: a sport- és rendezvénycsarnok a tervek szerint közel 11 ezer négyzetméter alapterületű lesz. A sportesemények idején az épületben lévő lelátó 3 ezer fő befogadására lesz alkalmas, egyéb kulturális, zenei rendezvények esetében további 2 ezer főnek kínál helyet a küzdőtér. A csarnokhoz további, mintegy 32 ezer négyzetméternyi zöldterület tartozik, ami fejlesztési, bővítési lehetőséget kínál. A versenyuszoda is körülbelül 11 ezer négyzetméteres épület lesz, 700 fős lelátóval, 50 méteres versenymedencével, illetve 25 méteres – állítható mélységű – tanmedencével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában