Bővítették, újjáépítették

2018.05.07. 17:30

Ötvenmillió forintot költöttek az andráshidai rendelőre

Teljes rekonstrukción és bővítésen esett át az andráshidai gyermekorvosi rendelő. Bruttó 50 millió forintot költött rá az önkormányzat.

Szabó Judit

Buktáné dr. Hetesi Magdolna, az OEP Nyugat-dunántúli Területi Hivatalának irodavezetője, dr. Batka Jenő, Balaicz Zoltán, Vigh László és Ladányi Ibolya, az alapellátási intézmény vezetője az ünnepségen

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

A rendelőt és az idősek klubját befogadó épület a XIX. század közepén épült, lakóház volt. Már régóta gyermekorvosi rendelő, védőnői szolgálat és idősek klubja működik benne. Több felújításon esett át, az elmúlt nyolc hónapban pedig teljes rekonstrukció és bővítés zajlott.

A beruházás ezúttal a falak és a padlástér szigetelését is magába foglalta, és kiterjedt a fűtési és az elektromos rendszer cseréjére. Az épület északi szárnyát elbontották, a helyére került az új épületrész az orvosi szobával és annak előterével. A régi épületrészben a védőnői szolgálatot kibővítették, már mindkét védőnőnek önálló helyisége van. A rendelőkben dolgozók szociális helyiségét is hozzáigazították a kor követelményeihez, és akadálymentes vizesblokk készült, ami már megfelel a jogszabályi előírásnak.

Az udvaron nyolc parkolóhelyet alakítottak ki.

A felújítás során orvosolták azt a komoly problémát, hogy az épület alatt folyt a víz a hálózatból, kimosta a padozat alatti feltöltést és a talajt. A hibát a pótmunkák során javították ki.

TOP program

A beruházást a TOP program egészségügyi alapellátás fejlesztését szolgáló keretéből valósították meg. A tegnapi avatáson Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a 353 millió forintos keretük felhasználásában elsők a megyei jogú városok között, már csak a Petőfi utcai védőnői szolgálat felújítása van hátra, ami a napokban indul.

Buktáné dr. Hetesi Magdolna, az OEP Nyugat-dunántúli Területi Hivatalának irodavezetője, dr. Batka Jenő, Balaicz Zoltán, Vigh László és Ladányi Ibolya, az alapellátási intézmény vezetője az ünnepségen
Fotós: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt a rendezvényen, hogy az életben a legfőbb kincs a gyermek, ezért is tartja fontosnak a gyermekorvosi rendelő felújítását.

1050 gyereket látnak el

Dr. Batka Jenő házi gyermekorvos, aki 31. éve dolgozik a körzetben, és jelenleg mintegy 1050 gyermeket lát el, megköszönte a felújítást az ünnepségen. Lapunknak elmondta: nagy előrelépés többek között a sötét, ablak nélküli váróhelyiség kiváltása, az, hogy a dolgozók megfelelő szociális helyiséggel rendelkeznek, és kiemelte: örülnek a nagyobb tereknek – mintegy 30 százalékkal megnőtt az andráshidai rendelő alapterülete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában