Szorosabb kapcsolat a horvát nemzetiségi közösségekkel

2018.05.29. 13:27

Országos kórustalálkozót szerveznének Nagykanizsán

A Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat 2010 óta rendez horvát kórustalálkozót, s jövőre talán országossá bővíthetik az eseményt.

Benedek Bálint

Jövőre már több helyről jöhetnek horvát kórusok Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A horvát hitélet erősítése rendkívül fontos a helyi és környékbeli közösségek számára. Az Alsótemplomban megtartott koncerten legutóbb Máriához köthető egyházi énekeket és imákat énekeltek a kórusok. A házigazda önkormányzat elnöke, Vargovics Józsefné szerint az eltelt nyolc év azt bizonyítja, hogy a horvát nyelvű misére, a lelki feltöltődésre szükségük van a híveknek.

Jövőre már több helyről jöhetnek horvát kórusok Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Külön erre az alkalomra készülnek a csoportok, nagyon várják, hogy együtt legyenek – mondta az elnök. – Elérkezett az idő, hogy ezt a tavaszi alkalmat országossá bővítsük. Több, tőlünk távolabbi régióban is élnek horvát nemzetiségű közösségek, akikkel nemcsak a kultúra és a hagyományőrzés terén, hanem a számunkra oly fontos hitéletben is jó lenne szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Ez a szervezést tekintve nem jelent pluszfeladatot, a horvát nyelv gyakorlása viszont örökre öszszefűz bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában