Több száz millió

2018.05.18. 07:00

Nagyszabású beruházásokat valósít meg idén az E.ON Nagykanizsán

A város több pontján ez évben is nagyszabású áram-, illetve gázrekonstrukciós munkálatokat végez saját költségvetéséből a szolgáltató.

Szabó Zsófia

A szolgáltató szakemberei – Barabás Péter, Horváth Attila és Fehér Zoltán – a Deák téri gázvezeték rekonsrukcióján dolgoznak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója a tegnapi tájékoztatón hangsúlyozta: az idei fejlesztések célja is az életvédelem, és az áram-, valamint gázellátás biztonsága.

– A város és a megye több pontján elkezdődött már a gáz- és áramhálózat megújítása – közölte Gelencsér Lajos. – A korszerűsítéseket azelőtt hajtjuk végre, hogy az üzemzavarok száma növekedne. A cégcsoport fejlesztési munkáiról elismeréssel szólt Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere. Utalt arra, hogy az áram- és a gázvezeték modernizálására tavaly is több mint 300 millió forintot fordított a szolgáltató.

A szolgáltató szakemberei – Barabás Péter, Horváth Attila és Fehér Zoltán – a Deák téri gázvezeték rekonsrukcióján dolgoznak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– A beruházások során a legmodernebb technológiát építik be – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a fejlesztések ütemekre bontva valósulnak meg. Várfalvi Ferenc, a kanizsai áramhálózati üzem vezetője kiemelte: közvilágítási- és középfeszültségi hálózatokat fejlesztenek, s az ügyfelek igényei szerint is korszerűsítenek a város számos pontján.

Kocsis Csaba Balázs, akanizsaigázhálózati üzem vezetője arról szólt, hogy a város gázhálózatában több helyütt vezetékrekonstrukcióra és nyomásszabályozó állomások karbantartására, építésére kerül sor. A Deák, a Széchenyi és az Eötvös téren elkezdődött a munka, a gerincés leágazó vezetékek cseréje. Zalában a kanizsai fejlesztésekkel együtt 900 millió forint értékben fejleszt idén a szolgáltató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában