Érdekes témák, változó nehézség

2018.05.10. 13:58

Az angolérettségiről kérdeztük a keszthelyi diákokat

Csütörtökön 8 órakor kezdték meg az érettségi vizsgát azok a diákok, akik az angolt választották nyelvi tantárgyként. Az első órában egy olvasott szöveget kellett értelmezniük, majd 30 percük volt egy nyelvhelyességi feladat megoldására. Negyed órás szünetet követően fél órát kaptak arra, hogy hallott szöveget értelmezzenek, majd az egy óra időtartamú íráskészséget mutató résszel zárult az érettségi.

Keszey Ágnes

Vidáman a két vizsgarész közötti szünetben Lukács Emese és Benkő Alexandra

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumában 58 végzős van, 17 diák vizsgázott angol nyelvből.

- Rengeteget gyakoroltunk az elmúlt napokban, nem leptek meg a feladatok. Az olvasásértés első fele könnyebb volt, a második felében voltak kicsit nehezebb, de megoldható feladatok. Érthetőek voltak a szövegek. Volt, ami a karácsonyról szólt és olyan is, melyben egy kis történelem is szerepelt: szó volt benne Kolumbusz Kristófról -mondta a szünetben Lukács Emese.

Vidáman a két vizsgarész közötti szünetben Lukács Emese és Benkő Alexandra

– A második rész nehezebb volt, kicsit bonyolultabbak voltak a szövegek. Azt a feladatot nem nagyon szeretem, amikor be kell írni szavakat. Szerintem a legjobb az igaz-hamis rész volt. Volt szöveg hajóbalesetről és arról is, hogyan legyünk jó előadók. Érdekesek voltak a témák- vélekedett Benkő Alexandra.

Az iskola igazgatója a három órás vizsga után érdeklődésünkre úgy összegzett: kicsit nehezebb volt a feladatsor, mint az elmúlt években, de mindenki megoldott minden feladatot.

- Az érettségiről kijövő diákok azt mondták, hogy amikor nekiálltak egy-egy feladatnak, azok nem tűntek olyan nehéznek és belelendültek, de mindegyik részben volt, ami nagyon megdolgoztatta őket-mondta Siszler Katalin intézményvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában