Felavatták

2018.05.17. 20:00

A tagságot és a minőséget is jelzi a tábla Alsópáhokon

Az országban elsőként Alsópáhokra került az a tábla, amely azt mutatja, hogy a település a Magyar Fürdővárosok Szövetségének tagja. A táblát csütörtökön avatták fel, a szövetség közgyűlését követően.

Keszey Ágnes

Dr. Szabó Zoltán, Czigány Sándor és Vida Tamás, a MFSZ elnöke, mellettük a közgyűlésnek otthont adó hotel kabalafigurája, Bobó Fotó: A szerző

Az ország 41 önkormányzatát fogja össze a túrkevei székhelyű, 25 éve működő szövetség, melynek munkaszervezete Zalában, Hévízen működik. Fő cél, hogy a tagtelepülések kínálatát egy csokorba gyűjtve mutassák be a vendégek és a turisztikai szakemberek számára, hogy élénküljön a települések, a fürdők forgalma.

Dr. Szabó Zoltán, Czigány Sándor és Vida Tamás, a MFSZ elnöke, mellettük a közgyűlésnek otthont adó hotel kabalafigurája, Bobó Fotó: A szerző

- A legfőbb az érdekvédelem, foglalkozunk turizmusmarketinggel, településfejlesztéssel és oktatási kérdésekkel is. Meghatározó a településfejlesztés, hogy amikor a vendég kijön a fürdőkből, akkor is megfelelő infrastruktúra és programkínálat álljon rendelkezésre, – összegezte dr. Szabó Zoltán ügyvezető elnök. E témákat is érintve több kérdést megvitattak az Alsópáhokon megtartott közgyűlésen, s az elmúlt év értékelése mellett az idei feladatokat is megfogalmazták. – Ott voltunk az Utazás kiállításon: összefogva tagjainkat több tagtelepülés bemutatkozott standunkon. Felvettük a kapcsolatot külföldi partnerekkel: a Vajdasági Egészségturizmus Klaszterrel és a székelyföldi borvíz egyesülettel. Idén szeretnénk folytatni a múlt évben megalapozott munkát- emelte ki az ügyvezető elnök.

A tanácskozást követően avatták fel a szövetségi tagságot jelző táblát. Ilyen elsőként Alsópáhokra került, s hamarosan több tagtelepülésre is kihelyezik. Az átadáson Czigány Sándor polgármester elmondta: három tábla is lesz a faluban: egy a Sármellék, másik Keszthely, harmadik pedig a Hévíz felől érkezőknek mutatja a tagságot, s s egyben jelzi a minőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában