kinyitottak a strandok

2018.04.29. 16:48

Szombaton már aki akart, fürdőzhetett Zalakaroson

A hétvégén országszerte kinyitottak a strandok. A jó időnek örvendezve sokan éltek is a lehetőséggel.

Horváth-Balogh Attila

Cziráki László és Novák Ferenc a 30 éve minden strandnyitáson jelen lévő, Németországból érkezett Klaus Reinhardt-tal koccint Fotó: Szakony Attila /Zalai Hírlap

Szombaton a zalakarosi strand is megnyitotta kapuit. Novák Ferenc polgármester és Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója egy pohár pezsgővel köszöntötte az év első strandolóit. A nyitást a fürdő menedzsmentje összekötötte egy kerek évforduló megünneplésével is: 50 évvel ezelőtt adták át a közönségnek a sportmedencét.

Cziráki László és Novák Ferenc a 30 éve minden strandnyitáson jelen lévő, Németországból érkezett Klaus Reinhardt-tal koccint Fotó: Szakony Attila /Zalai Hírlap

– Immár hagyomány, hogy a város, illetve a fürdő vezetése minden évben együtt köszönti az első vendégeket – mondta beszédében Novák Ferenc polgármester. – Érdekesség, hogy van olyan vendég, aki 30 éve minden köszöntésen jelen van. De menjünk még távolabb az időben: éppen 50 éve, 1968-ban készült el a fürdő 50 méteres sportmedencéje, amit a vendégek azonban csak két hét múlva vehettek birtokba, ugyanis addig a próbaüzeme zajlott. Az új medence nagy előrelépést jelentett nem csak a fürdő, hanem a város életében is, hiszen ezzel együtt üzembe kellett helyezni a 2. melegvizes kutat, a 3. hidegvizes kutat, vízvezetéket kellett kiépíteni, illetve a fürdő mellett megépült egy autóparkoló és létrejött az első kereskedelmi szálláshely is, mintegy 30 férőhellyel. Ma már közel 8000 szálláshellyel rendelkezik Zalakaros.

A polgármester után Cziráki László vezérigazgató a jövőről szólt, s elmondta: hamarosan hozzálátnak a gyógycentrum és a gyógykert felújításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában