Mi leszel, ha nagy leszel?

2018.03.10. 15:20

Pályaorientációs projektnap a pacsai általános iskolában

A szombati munkanap alkalmával a kisváros vállalkozásainak képviselőivel telt meg a pacsai általános iskola, így a diákok több foglalkozás, mesterség titkaiba is bepillanthattak, hogy majdan könnyebben eldöntessék, mit is szeretnének hivatásul választani.

Arany Horváth Zsuzsa

Pálos Henrietta iskolaigazgató elmondta, az önkormányzat hathatós segítségével először szervezték meg pályaorientációs napot, amelyhez 13 pacsai vállalkozást nyertek meg partnernek.

Kelemen Tamás polgármester is figyelemmel kísérte a bemutató foglalkozásokat, sőt, a polgármesteri hivatal is bemutatta a munkáját a gyerekeknek. Ezen kívül az épületgépészet, a villamosság, a vagyonvédelem, a fodrászat, a zene, a mentőszolgálat, a sütőipar, a fémmegmunkálás, a növénytermesztés és az állattenyésztés rejtelmeibe is betekintést nyert a diákság.

Az iskola a közeljövőben a munkahelyeket is meglátogatja. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a pacsai gyerekek tanulmányaik végeztével munkát találva visszatérjenek szülőhelyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában