Tündéri gyermekrajzok

2018.03.02. 14:30

Óvodásoknak hirdetett rajzpályázatot a Bolyai-tagiskola

Az idén is rajzpályázatot hirdetett a város óvodásainak a Bolyai-iskola. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból csütörtökön nyílt kiállítás az intézmény galériájában.

Pásztor András

A zsűri által legjobbnak ítélt rajzokból kiállítás is nyílt Fotó: Sz. A.

A Bolyai-iskola lassan immár két évtizede hirdeti meg a város óvodásainak a „Színes ceruzák” elnevezésű rajzpályázatot. Az idei pályázat témája a magyar népmese, a népmesei hősök ábrázolása volt.

A zsűri által legjobbnak ítélt rajzokból kiállítás is nyílt Fotó: Sz. A.

– A felhívásra összesen 66 mesekép érkezett a város óvodáiból, ami egyértelműen az óvodapedagógusok és a gyerekek nyitottságáról árulkodik – vélekedett Tulman Géza, a tagintézmény vezetője. – A kiállított gyermekrajzokon a kicsik által hallott, olvasott mesék egy-egy jelenete tűnik fel, olyan mesealakok, mozzanatok, melyek megragadták az óvodások fantáziáját. A kiállítás egyúttal arra is rávilágít, hogy Magyarország milyen gazdag a népmesékben.

A legszebb rajzokat külön is díjazta a zsűri, a Rozgonyi Óvodából Császár Dorottya és Czakó Mihály, az Attila Óvodából Szebeni Hajnalka, a Miklósfai Óvodából Földvári Emese, a Hétszínvirág Óvodából Pásztor Zalán és Sándor Réka, a Vackor Óvodából Kardos Léna és Kovács Lívia, a Sánci Óvodából Orsós Petra Diána, a Palini Óvodából Schauta Regina, a Pipitér Óvodából Sós Emma, míg a Nagyrác Óvodából Tálos Bíborka kapott külön elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában