2018.03.27. 15:57
Köszöntötték a tavaszt Alsópáhokon
A gasztronómia, a kultúra és a kiskerti kertészkedés ünnepeként rendezték meg az alsópáhoki tavaszköszöntőt szombaton.
A gyerekeket a Zabszalma trió szórakoztatta
Tavaly szervezték meg először az eseményt, a Kertbarát Kör addigi, több alkalomra szervezett összejöveteleit tömörítették egy napra, kibővítve az eseményt más programokkal. A legkisebbeket koncert, gyermekkórus és tánccsoport szórakoztatta, a felnőtteket szakmai előadásokra várták.
Az egyiken a házi burgonyatermesztés volt a téma. A résztvevők megtudhatták, miért csírázik vagy nem csírázik az otthon tárolt burgonya – ez egyébként függ a fajtától és a tárolási hőmérséklettől is. Melegben hamarabb kezdődik a csírázás, tehát hűvösebb helyen tovább tárolható a krumpli. Szó volt a pezsgőről és a pezsgőfogyasztásról – a habzó nedűket kóstolni is lehetett –, valamint a szőlőmagolajról és annak egészségre gyakorolt hatásáról. A délután folyamán a helyi GESZ és egy hotel burgonyából készült ételeket kínált a résztvevőknek.