Keresik a legszebbeket

2018.03.22. 18:06

Idén is lesz kertverseny Gutorföldén

Idén is csatlakozik a település önkormányzata a Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz. A csatlakozni kívánó kertművelők június 15-ig adhatják le jelentkezésüket hét – balkon, mini, normál, zártkerti gyümölcsös, zöldséges, vegyes és közösségi – kategóriában. Utóbbi esetében óvodák és iskolák kertjeivel is lehet nevezni. A szervezésbe az Együtt Gutorföldéért Egyesület is bekapcsolódik.

Korosa Titanilla

A helyi koordinátorok a kerteket nyáron két alkalommal tekintik meg, míg az eredményhirdetésre októberben kerül majd sor.

Gutorfölde az elsők között csatlakozott a kertmozgalomhoz, idén már hatodik alkalommal vágnak neki a vetélkedőnek. Tavaly több mint 80 jelentkező mutatta meg kertjét. A versenyben előnyt jelent a bírálatnál például az öko- és biomódszerek alkalmazása, a vegyszermentes művelés, a régi, népi kertművelés alkalmazása, illetve a fűszer- és gyógynövények jelenléte is, vagy ha a kertet több generáció együtt műveli. Több országos elsőséggel is büszkélkedhetnek a településen, míg a helyi koordinátor, Fercsák Lászlóné elnyerte már az örökös és az életmű díjat is. Az idei kertversenyre már tavaly ősszel jelentkeztek, mikor a díjátadót tartották, amin részt vett Kovács Szilvia, a program ötletgazdája, Karcag alpolgármestere is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában