Ünnepi ételek

2018.03.31. 09:00

Húsvétra készültek az egerszegi bölcsőde főzőtanfolyamán

Az Űrhajós bölcsődében a Lóczi-Menza Főzőtanfolyamot több éve megrendezik. Az évente kétszer, tavasszal és ősszel három-három alkalommal zajló tanfolyam idei tavaszi programjai szerdán zárultak a bölcsődében. A családok körében népszerű tanfolyamsorozat tavaszi zárórendezvényén természetesen a húsvét állt a középpontban.

Hajdu Péter

A főzőtanfolyamra szerdán is sokan elmentek, a kép jobb szélén Tóthné Gróf Andrea, előtte Gerencsér Ferencné Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

- Most tavaszi, húsvétváró ételeket készítünk. Kismamáknak, édesanyáknak próbálunk segíteni azzal, hogy könnyen elkészíthető, egészséges ételeket tudjanak tálalni a családoknak. Nagyon népszerű a programunk, alkalmanként húszan, huszonöten is megfordulnak nálunk, néha az apukák is eljönnek. A sütés alatt gyerekfelügyeletet is biztosítunk – mondta Tóthné Gróf Andrea bölcsődevezető.

A főzőtanfolyamra szerdán is sokan elmentek, a kép jobb szélén Tóthné Gróf Andrea, előtte Gerencsér Ferencné Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A tanfolyamon a sütés-főzés gyakorlata mellett az elméleti tudnivalókat is elsajátíthatták az érdeklődők Monori Krisztina dietetikustól, aki a tavaszi zárórendezvényen is hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődő családokat arról, mire ügyeljenek az egészséges táplálkozás érdekében az ünnepek alatt. A konyhában az érdeklődők Gerencsér Ferencnét, a bölcsőde és a tanfolyam főszakácsát állták körül, aki ezúttal a teljes kiőrlésű lisztből gyúrt húsvéti kalácsnak, és mellé az avokádós tojáskrémnek az elkészítését mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában