Politika

2018.03.21. 08:30

A Fidesz-KDNP országjárásának állomásaként lakossági fórumot tartottak Pacsán

A mai fórum arról szól, ami már lázban tartja az embereket hetek óta, hiszen április 8-án sorsdöntő választás lesz, ami meghatározza jövőnket 5-10-15 év távlatában.

Arany Gábor

Manninger Jenő (b) és Cseresnyés Péter a tájékoztatón Fotó: A.G./Zalai Hírlap

Ezt Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő mondta kedden este a Fidesz-KDNP országjárása részeként Pacsán megtartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón. Úgy fogalmazott, nem csak arról szavazunk, hogy az a gazdasági fejlődés, amit az elmúlt öt-hat évben sikerült elérni, töretlen marad-e. Az is megválaszolandó, hogy az Európát feszítő sorskérdés, az illegális bevándorlás hatással lesz-e ránk vagy nem. Abban az esetben, ha a Fidesz-KDNP marad kormányon, akkor az elmúlt három év tapasztalata alapján bizton állíthatjuk, Magyarországon nem lesz illegális bevándorló, szögezte le.

Manninger Jenő (b) és Cseresnyés Péter a tájékoztatón Fotó: A.G./Zalai Hírlap

A sajtótájékoztatón Manninger Jenő fejlesztési miniszteri biztos, országgyűlési képviselő felidézte: a kezdeményezésére indult és a környékbeli polgármesterek által is támogatott tiltakozás eredményeként sikerült megakadályozni tavaly nyáron, hogy Esztergályhorvátiban megtartsák a migránsoknak szervezett táborozást. Emellett arról is szólt, hogy Pacsa jó példa arra, miként lehet a kisebb kormányzati támogatásokat is felhasználva fejleszteni egy települést. Egyik eredményként a jelentősen csökkent munkanélküliséget emelte ki, és példaként hozta még az ipari park fejlesztését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában