A mozgás fontossága

2018.03.12. 13:32

Dzsiu-dzsicu bemutató és labdajátékok – Sportnap volt a lenti Arany János iskolában

A szombati tanítási napon sportprogrammal zárult az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az iskolahét.

Korosa Titanilla

Dzsiu-dzsicu bemutatóval kezdődött a sportnap Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Egy héten át színes programsorozat várta a diákokat az intézményben. Az elmúlt években megszokottakhoz képest több újdonsággal bővült a rendezvény.

– Az Arany-iskolában megrendezésre került emlékhéten a programok összeállításakor a szakmai munkaközösségek elsősorban a gyermekek érdeklődését, fantáziavilágát, alkotókedvét és mozgásvágyát vették figyelembe, amikor összeállították a hét napon át tartó programsorozatot – mondta a sportnapon Farkas Katalin, az intézmény vezetője.

 

Dzsiu-dzsicu bemutatóval kezdődött a sportnap Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

–  Kiemelkedő esemény volt ezek közül a hagyományos növendékhangverseny, melyen a lendvai zeneiskola és a helyi művészeti iskola kiválóságai mutatkoztak be, valamint a szombati sportnap, ahol számtalan sportolási lehetőséget próbálhattak ki a gyerekek.  Ezek közül kiemelkedő érdeklődéssel bírt a sakk, a ritmikus sportgimnasztika és a gyógytorna. Az iskolát ezen a héten számtalan kiállított gyermekrajz, valamint   Gombos Jenő által készített intarziakép díszítette.

Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A sportnapon a  láthattak még a diákok látványos dzsiu-dzsicu bemutatót a Fudoshin Sportegyesület tagjainak közreműködésével, illetve különféle labdajátékokba – floorball, kosárlabda, kidobó – is bekapcsolódhattak. Emellett  megmérkőzött egymással a tanárok és a diákok röplabda csapata is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában