Közgyűlés

2018.02.22. 16:00

Színes programokat tervez a Kertbarát Kör Egyesület

Számos programot tervez az idei évre is helyi Kertbarát Kör Egyesület. Ezekről is szó volt a héten megtartott tisztújító közgyűlésen.

Korosa Titanilla

Balról Rónási Gyuláné, a felügyelő bizottság tagja, mellette Röszler Attila és Elekné Horváth Magdolna Fotó: Korosa Titanilla

A közgyűlés elején Röszler Attila, a civil szervezet elnök számolt be a 2017-es év programjairól, valamint az egyesület gazdálkodásáról szóló beszámolót is hallhatta a tagság. Emellett elfogadták az idei programtervet is.

– Megtartjuk hagyományos programjainkat, rendezvényeinket idén is – kezdte Röszler Attila. – Már megrendeztük a Vince-napi pinceszemlét és egy borászati előadást is.  Márciusban ismét előadásra kerül sor, melynek témája a növényvédelem lesz, valamint  ebben  a hónapban lesz a nemzetközi borversenyünk is. Áprilisban a kiskerti növénytermesztésről lesz tájékoztató, de tervezünk a cefre és pálinka készítésről szóló szakmai bemutatót  és pálinkaversenyt is. Ősszel pedig a talajmunkák kerülnek napirendre egy előadáson. Szakmai kirándulásainkat idén Pannonhalmára, valamint Burgenlandba, illetve Sopron és   Kőszeg környékére szervezzük.

Balról Rónási Gyuláné, a felügyelő bizottság tagja, mellette Röszler Attila és Elekné Horváth Magdolna Fotó: Korosa Titanilla

Elhangzott: az egyesület főként tagsági díjból, valamint pályázati támogatásokból tartja fenn magát. Tavaly több forráshoz is hozzájutott így a szervezet, amiből régi vágyuk teljesül, hamarosan elkészül a kertbarátkör honlapja. Továbbá mobil hangosító berendezést is beszereztek, mely segíti a programok lebonyolítását.

Tisztújítás is történt a közgyűlésen. A tagság újraválasztotta a kertbarát kör elnökének Röszler Attilát, mellette az elnökség korábbi tagjait –   Elekné Horváth Magdolna, Puskás Ernő, Marton Attila –, míg új tagként Völgyi Zoltán    került be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában