Hasznos tanfolyam

2018.02.27. 12:30

Mindenki lehet hős: Előadást tartottak az újraélesztésről Egerszegen

Megtelt érdeklődőkkel a városi rendőrkapitányság terme, ahol tegnap előadás hangzott el az újraélesztésről. Azt követően pedig gyakorolhatták is az újraélesztést a Bárki lehet hős nevű tanfolyamon.

Hajdu Péter

Süle Adrián mentőápoló (balról) segítségével Rusz Tibor gyakorolja, hogyan és hányszor kell lenyomni a mellkast egy újraélsztés során Fotó: Pezzetta Umberto

- Az Országos Mentőszolgálat szervezi a hősképző tanfolyamokat, minden hónap utolsó hétfőjén kerül rájuk sor a megyeszékhelyeken – mondta Vincze Luca megyei vezető mentőtiszt. – A mentőállomás nem alkalmas, hogy nagyobb létszám részvételével megtartsuk a rendezvényt, ezért a rendőrökkel és a katasztrófavédőkkel összefogva szerveztük meg. Hoztunk egy oktató defibrillátort is. Fontos, hogy az emberek szükség esetén tudják használni.

Süle Adrián mentőápoló (balról) segítségével Rusz Tibor gyakorolja, hogyan és hányszor kell lenyomni a mellkast egy újraélsztés során Fotó: Pezzetta Umberto

A programon Baladincz Péter mentőtiszt tartott előadást, többek között elmondva, hogy naponta körülbelül 70-en vesztik életüket hirtelen szívhalál következtében. Ilyenkor életet menthet a gyors segítség, de az embereknek csupán tizede rendelkezik újraélesztési ismeretekkel, miközben már sok helyen vannak defibrillátorok.

A résztvevőknek gyakorló bábukon mutatták be, majd gyakorolták is velük a keringés újraindításának mozdulatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában