Farsangi körkép

2018.02.15. 13:05

Így farsangoztak Zalában!

Több településen is jelmezes felvonulással, mulatsággal, kiszebáb égetéssel és szórakoztató programokkal ünnepelték a farsangot és búcsúztatták a telet.

Korosa Titanilla

Lentiben a művelődési központ szervezett farsangi programot. Ez alkalommal a Pesti Zenés színpad művészei érkeztek interaktív műsorukkal, amibe a közönség soraiban helyet foglaló gyerekeket is bevonták. Az előadás során több mese szereplője is megjelent a színpadon, illetve ismert mesedalok hangzottak el. A gyerekek találkozhattak Vukkal, Törpapával, Micimackóval az est folyamán, egyik meséből a másikba csöppenve. Az apróságok  nagy érdeklődéssel fogadták a mesék szereplőit és szívesen kapcsolódtak be a történetekbe.

Tornyiszentmiklóson idén is a  Tornyiszentmiklós Településért Egyesület tagjai rendezték meg    a hagyományos húshagyó keddi mulatságot. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a maszkázókat, ennek  ellenére szép számmal gyűltek össze a a művelődési házban, ahol a szokásoknak megfelelően elégették a kiszebábokat, hogy ezzel is igyekezzenek elűzni a telet. Ötletes jelmezekből idén sem volt hiány, mindenki kitett magáért. A babok égetése után pedig a szervezők forralt borral, teával, zsíros kenyérrel kínálták a megjelenteket.

Lovásziban a helyi Olajbányász Nyugdíjas Klub és az Olajbányász Művelődési Ház szervezett farsangi programot, melyen a helyi iskola 5. és 8. osztályos diákjai is jelmezesen  részt vettek. A télbúcsúztató eseményen közösen égették el a kiszebábot, majd a felnőttek zenés mulatsággal zárták a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában