Mesepark gyerekeknek

2018.02.07. 08:00

A határ menti térségbe 470 ezer eurós fejlesztés érkezik

A szlovén-magyar határmenti turisztika fellendítését szolgálja az új TELE-KA-LAND – „Határmenti élmények, határtalan kalandok” című projekt, mely közel 470 ezer eurós fejlesztést jelent a térségnek.

Benedek Bálint

Együtt a partnerek. Balról: Elizabeta Horvat Dobronak idegenforgalmi és környezetvédelmi hivatal vezetője, Laskai Béla, dr. Keller Krisztina egyetemi docens, Matejka Pajalic Moravske Toplice turisztikai intézet munkatársa és Marczin György Magyarszerdahely polgármestere

A pályázat nyitórendezvényén tegnap a programban szereplő települések mutatkoztak be az Inkey kastély dísztermében.

Gyarmati-Litter Tímea projektmunkatárs bevezetőjében elmondta: a korábbi 5 Postakocsi projekt sikerén és eredményességén felbuzdulva, az abban létrehozott turisztikai fejlesztésekre alapozva az öt partner folytatta a közös gondolkodást, amelynek eredményeként megszületett a TELE-KA-LAND. Az újabb turisztikai fejlesztés elsősorban a kisgyermekes családokat célozza meg, számukra kínál természet közeli mesés kalandokat a komplex, határon átnyúló Mesepark hálózat létrehozásával.

Együtt a partnerek. Balról: Elizabeta Horvat Dobronak idegenforgalmi és környezetvédelmi hivatal vezetője, Laskai Béla, dr. Keller Krisztina egyetemi docens, Matejka Pajalic Moravske Toplice turisztikai intézet munkatársa és Marczin György Magyarszerdahely polgármestere

A Szlovénia-Magyarország határon átnyúló együttműködési programban megvalósuló projekt vezető partnere ismét Nagyrécse. A település Magyarszerdahellyel, a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszával valamint két szlovén partnerrel, Moravske Toplice-vel és Dobronakkal hajtja végre a nagyívű fejlesztést.

- Az elemzéseink azt támasztják alá, hogy a gyermekek és családjainak hiányosak a vonzó természet közeli látványosságok, turisztikai attrakciók – folytatta Gyarmati-Litter Tímea. – A Mesepark hálózattal ezt az űrt kívánjuk betölteni, s olyan terméket felépíteni, amely a térségbe csábítja a családokat. Ezen kívül a jövőben a helyi hagyományokra, s értékekre épülő két nagy rendezvényt is tartanánk. Turisztikai Desztinációs Menedzsment értékesítési rendszert hozunk létre a parkok és a határ menti térség hirdetésére. Minden településen hatezer kiadványt készítünk a helyi kínálatról és a turisztikai lehetőségekről.

Szintén a projekt keretében a térségben felmerülő igények kiszolgálására 40 térségi turisztikai szolgáltató részére többek közt lovasokat valamint animátorokat képeznek a kanizsai egyetem kampuszán.

A nagyrécsei Mese Parkot a Haladás utca 2. szám alatt található Inkey kastély mögötti ligetben építik meg.

- Az újabb sikeres projekt nagy lendületet ad, hiszen a turisztikai fejlesztés gazdasági előnyöket is jelenthet a településünk számára – mondta Laskai Béla Nagyrécse polgármestere. – A korábban fejlesztett szolgáltatások mellett a térség szálláshelyeit is mind többen kereshetik majd fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában