Kassza

2018.02.28. 15:30

Folyamatosan gyarapodik a Kanizsa Kul-Túra Egyesület vagyona

Anyagi gyarapodás és tartalmas rendezvények – így jellemezhető a Kanizsa Kul-Túra Egyesület tavalyi éve. A civil szerveződés a hétvégén tartotta évi rendes közgyűlését.

Horváth-Balogh Attila

A lovászi bunkertúrán is Kiss László túravezető vezette a csapatot Fotó: Kanizsa Kul-Túra

Strausz Ferenc elnöktől megtudtuk: a közgyűlés hagyományosan az elnöki beszámolóval indult. Ebben elmondta: a tavalyi év legfontosabb sikere, hogy az egyesületi vagyon jelentősen gyarapodott. Vállalkozói segítséggel sikerült megvásárolniuk az eszteregnyei szőlőhegyen egy zártkerti ingatlant, amelyen körülbelül 30 négyzetméteres kis faház is áll. A támogatásnak köszönhetően a készpénzállományuk nem csökkent jelentősen.

A lovászi bunkertúrán is Kiss László túravezető vezette a csapatot Fotó: Kanizsa Kul-Túra

– Tizenhét programot szerveztünk, amelyen 1800 fő vett részt – jelezte Strausz Ferenc. – Tagjaink és külső segítőink pedig összesen mintegy 1000 órányi társadalmi munkát végeztek. Kiemelt rendezvényeink között említhetem az áprilisi Thúry György Emléktúrát (amit immáron 28 éve rendezünk meg), vagy a Rockenbauer Pál, a neves természetjáró-televíziós szerkesztő emlékét idéző hagyományos túrát.

Az idei évben ismét megrendezik hagyományos programjaikat, továbbá Horvátországba, Lengyelországba és Szlovéniába is szerveznek egy-egy túrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában