Felújítás

2018.01.23. 15:20

Teljes felújításon esik át a kanizsai sportkomplexum

Az év elejétől a VIA Kanizsa Zrt. üzemelteti a Mindenki Sportpályáját, és a komplexumhoz tartozó öltözőket, szálláshelyeket és presszót is.

Pásztor András

Peterka László festő éppen a nyílászárókat mázolja Fotó: A szerző

Az elmúlt mintegy tíz évben az önkormányzat egy helyi vállalkozóra bízta a sportcentrum üzemeltetését, ám a múlt esztendő végén lejárt szerződést ezúttal nem hosszabbították meg. Az üzemeltetési feladatokat inkább a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt-re bízta a városvezetés.

– Az üzemeltetési feladatok átvételével párhuzamosan megkezdtük az öltözők és a sportszálló felújítását is – jelezte Fitos István vezérigazgató, aki hozzátette: a négy öltöző és zuhanyzó kifestése már folyamatban van, illetve a termekben használt padok is felújításra kerülnek. – A jövőben egy gondnok látja majd el a napi teendőket, így az ő számára egy szolgálati lakást is kialakítunk az épületben.


Peterka László festő éppen a nyílászárókat mázolja Fotó: A szerző

Mint megtudtuk: az épület emeletén, a sportszállóban 12 szoba található, ezek felújítása, modernizálása is időszerűvé vált, a nyílászárók cseréje mellett, az sem kizárt, hogy minden szobához külön zuhanyzót alakítanak majd ki.

– A presszó üzemeltetésére szeretnénk vállalkozót találni, reményeink szerint ez rövid időn belül megoldódik – folytatta Fitos István, aki jelezte: a leendő bérlőnek is bőven lesz dolga, hiszen a presszóra is ráfér majd egy alapos rekonstrukció.

Az önkormányzat eddig évente 5-7 millió forintot biztosított a szálló és sportpályák üzemeltetéséhez, ez az összeg a jövőben is rendelkezésre áll.

– A költségek minden bizonnyal ennél azért magasabbak lesznek, de a presszó és a sportpályák bérletbe adásával saját bevételeket is generál a komplexum – hangsúlyozta a vezérigazgató, aki hozzátette: az őszi-tavaszi rendszerű kispályás labdarúgó bajnokság mellett, nagyobb vállalati rendezvények helyszínéül is el tudná képzelni a komplexumot, illetőleg a jövőben – a sportcsarnok megépülése után – több csapat, illetve csoport elszállásolásával is számolni lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában