Évforduló

2018.01.01. 18:56

Petőfi Sándorra emlékeztek Kanizsán

A helyi polgári egyesület hétfőn a Deák téri szobornál Petőfi Sándor születésének 195. évfordulójára szervezett megemlékezést.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A 48. gyalogezred emlékművénél a Nagykanizsai Polgári Egyesület éppen 15 éve szervez gyertyagyújtással egybekötött főhajtást.

A szitáló esőben a szobor előtt összegyűlt emlékezőket Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár köszöntötte. Mint elmondta: az év első napján Petőfire emlékeznek, de talán belőle merítenek erőt, mert ebben az időszakban szükség van a lánglelkű költőre és szabadságharcosra.

Fotó: Szakony Attila

- Azt tanítja, hogy a magyar szabadság nem tréfadolog, nem lehet eladni az éppen soros külföldi hatalomnak, elnyomónak – folytatta. – Haza, otthon, család. Most ezek vannak veszélyben, meg a templomok, iskolák. A félhold csak az égen szép, országunk zászlaján nem. Van nekünk címerünk, keresztünk, és Szent István óta égi patrónánk. Petőfihez csatlakozunk, s megvédjük mindazt, amiért ő is áldozta az életét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában