Búcsúztatták az évet

2018.01.06. 19:13

Az összefogás a térség fejlődését szorgalmazza

A hagyományokhoz híven együtt köszöntötték az újesztendőt szombaton mindazok, akik a kistérségi társulás aktív részeseként a térség fejlődéséért dolgoznak.

Szabó Zsófia

Fotó: Gergely Szilárd

Az Inkey-kastélyban tartott rendezvényen a Nagykanizsa vonzáskörzetéhez tartozó települések elöljárói és a térség prominens vezetői vettek részt. Számot vetettek az elmúlt esztendőről, egyúttal az idei év feladatairól is, amik a falvak, illetve Dél-Zala előrelépését segítik. Teendőkből nem lesz hiány idén sem.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az elmúlt időszak a tervezésről szólt, míg a következő években az „építkezés” kerül középpontba.

A képen: Kiefer Károly, Nagyrécse alpolgármestere, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, Laskai Béla, a falu polgármestere az újév köszöntő rendezvényen Fotó: Gergely Szilárd

– Már tavaly is számos, kisebb-nagyobb beruházás megvalósult a kistérséghez tartozó településeken. Idén, valamint jövőre pedig nagyobb mértékű fejlesztések lesznek , a korábbinál jóval nagyobb mennyiségben –mondta a politikus. Utalt arra is: az elmúlt időszakban nagymértékű támogatásokat osztott fel a kormányzat, köztük a Területi Operatív Program (TOP) révén, a települések között. Ennek köszönhetően és a Modern Városok Program jóvoltából a megyei jogú városok is sok pénzhez jutottak. Azonban sok olyan település is van az országban, ami hazai forrásokból tud fejleszteni.

– Térségünkben, a támogatásoknak köszönhetően, milliárdos nagyságrendű összegeket tudnak modernizációra fordítani a települések – összegezte Cseresnyés Péter.

A saját forrás mellett sikeres pályázatok útján is rengeteg támogatáshoz jutott a házigazda község, Nagyrécse. Ahol a tavalyi évben is számtalan korszerűsítés történt. Idén sem került pont a fejlesztések végére.

Laskai Béla polgármester jelezte: több útszakaszt, járdát újítottak fel az elmúlt év során, húsz millió forintból. A munka idén is folytatódik. 2018 végére már nem lesz olyan utca a faluban, amit ne hoztak volna rendbe. Nem marad ki a sorból az erzsébettelepi rész sem, ahol jelenleg sok bosszúsággal, nehézséggel jár a közlekedés az áldatlan útviszonyok miatt. Dolomitos utat építenek.

– Az óvodát is korszerűsítjük, 188 millió forintból – közölte a község első embere. – Az épület alsó szintjén pedig bölcsődét alakítunk ki. A tervek szerint tavasszal nekilátunk a beruházásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában