Ijedt kutyák

2017.12.31. 14:42

Ne durrogtassanak az állatmenhelyek közelében!

Megkezdődött a szilveszteri petárda őrület Zala megyében is!

zaol.hu

Tudjuk, hogy reménytelen vállalkozás arra kérni bárkit is, aki ebben leli minden örömét szilveszter napján, hogy ne petárdázzon.

DE KÖNYÖRGÜNK, LEGALÁBB NE A MENHELY KÖZELÉBEN DURROGTASSÁTOK AZT A NYOMORULT PIROTECHNIKAI ESZKÖZT!!!-adta hírül kétségbeesetten saját közösségi oldalán a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület.

A menhelyünk közel 200 lakója már délelőtt 10 órakor olyan állapotban van félelmében, hogy attól tartunk, tragédia nélkül nem ússzuk meg az év utolsó napját...

Kérjük olvasóinkat, legyenek tekintettel négylábú kedvenceinkre, és ne rémisszék őket halálra a durrogtatással!

Olvassák el korábbi cikkünket, mire figyeljünk oda házi kedvenceinknél!

Fotó: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

Még egyszer összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, melyet az állatvédő egyesület tett közzé:

A megoldás: nyakörv és biléta, regisztrált chip, „No stress spot on” nyugtató készítmény kutyáknak, és legfőképpen BIZTONSÁGOS, SZÖKÉSBIZTOS HELY!

Minden évben figyelmeztetünk, ennek ellenére a szilveszteri petárdázáskor, tűzijátékozáskor állatok tucatjai rohannak világgá, sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy menhelyeken, gyepitelepeken végzik és sosem jutnak haza, hiszen többen chippel sem rendelkeznek.

HELYETTED SENKI NEM VIGYÁZ RÁJUK!

Ismételten és nyomatékosan arra kérjük a gazdákat, hogy december 31-én és január 1-jén egész nap tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb-nagyobb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házi kedvenceinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában