Szakma

2017.12.09. 09:00

Nagykanizsai diákok alapítottak vállalkozást

Cukorfalat Cukrászda, YóTeSó Játékterem és Don Corleone spagetteria is működött tegnap Thúry Szakképző Iskola tornatermében a 19. Thúry vásáron.

Benedek Bálint

Pizza, hot-dog és málnás limonádé szerepelt a Gumibogyó Kft. kínálatában Fotó: Szakony Attila

A hagyományoknak megfelelően a 11. évfolyamos kereskedelem, vendéglátóipar, ügyvitel valamint közgazdaság ágazati irányultságú szakgimnáziumi tanulók által létrehozott és működtetett vállalkozások mérték össze a tudásukat. A diákvállalkozások működtetése alkalom arra, hogy a gazdasági fogalmakat, s a marketing alapismereteket a gyakorlatban is megismerjék.

- Célunk az, hogy mindennap jó hangulatú, eredményes órák részesei legyünk, és a diákok számára lehetővé tegyük az elméleti ismeretek gyakorlatban való alkalmazását – fogalmazott Richterné László Erzsébet, a Thúry Szakképző Iskola igazgatója. – Az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy a tanulók élvezik a vállalkozási gyakorlatot. Ezentúl a diákvállalkozás felelősségre is nevel, és vezetési gyakorlatot biztosít a diákok számára.

Pizza, hot-dog és málnás limonádé szerepelt a Gumibogyó Kft. kínálatában Fotó: Szakony Attila

Az intézményvezető szerint fejleszti a tanulók döntéshozó, problémamegoldó, konfliktuskezelő képességét, kreativitását, kommunikációs, együttműködési, kockázatvállalási és vitakészségét.

Az előző évekhez hasonlóan a fiatalok ismét nagy kedvvel versenyeztek, s 15 különféle üzleti tervet, valamint alapító okiratot hoztak létre. De ha kellett, tárgyaltak is.

Kósz Bence, a Gumibogyó Szörpöztető Kft. szóvivője elárulta: október óta azon dolgoznak, hogy a lehető legnépszerűbb ételeket kínálják, így esett a választásuk a pizzára és a hot-dogra.

- Ezeket a finomságokat a fiatalok mellett a tanárok is kedvelik, s csak akkor leszünk sikeresek, ha nagy profitot sikerül a végén realizálnunk – mondta határozottan Kósz Bence.

Eredmények: 1. Szépség Öböl Kft., 2. Footdrink Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., 3. Shower Flowers Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában