Advent

2017.12.10. 18:35

Műsor és finomságok várták az újudvariakat

A Nova Curia Civil Egyesület és az önkormányzat vasárnap a faluházban rendezte meg a 11. Adventi sokadalom elnevezésű rendezvényét.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony

- Az, hogy több mint egy évtizede fogadhatjuk a falu közösségét az adventi időszakban, főleg a civil egyesület érdeme – fogalmazott köszöntőjében Jakab Sándor polgármester. – A mostanra hagyománnyá érett találkozó valódi közösségkovácsoló erővel bír, amely a lakosság összetartozását, egymás szeretetét és elfogadását igazolja.

Fotó: Szakony

 

Fotó: Szakony

A településvezető hozzátette: ebben az évben a Szent Orbán tér a központi helyszín, hiszen a karácsonyfa mellett a betlehem, valamint az adventi koszorú is ott kapott helyet.

- Minden adventi hétvégén igyekeztünk olyan személyiséget felkérni a gyertya meggyújtására, aki sokat tett a rászorulók megsegítéséért – tette hozzá Jakab Sándor. – Ezúttal Cseresnyés Péter államtitkár érkezett, hiszen ő az ötletgazdája az „Egy doboznyi szeretet” jótékonysági akciónak, melyhez a tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozott az önkormányzatunk.

A kivételes összefogás eredményeként többször fordult a falubusz ajándékokkal, az újudvariak remélik: ebben az évben is segíthetik a rászoruló családokat.

Az adventi sokadalom szentmisével kezdődött a településen, majd a faluházban a megyeszékhelyi Griff Bábszínház tagja, Báthory Gábor interaktív játékokkal szórakoztatta a legkisebb lakókat. A műsor alatt a Mikulás is betoppant, aki ajándékokat osztott szét. Közben az udvaron diós, mákos és kakaós kaláccsal, sült kolbásszal és forralt borral kedveskedtek a vendégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában