Zalaapáti Ifjú Polgára

2017.12.31. 10:38

Kölcsönös megbecsülés Zalaapátiban

„Zalaapáti ifjú polgára” emléklapot kaptak az idén született babák, családjuk pedig anyagi támogatást az önkormányzattól szombaton.

Keszey Ágnes

Az idén született babák és szüleik

Fotó: Keszey Ágnes

A faluban élő családoknál idén 17 kisbaba született. Mindannyian átvehették azt a támogatást, melyet az idén átalakult Zalaapáti Ifjú Polgára program keretében ad át az önkormányzat.

A gyermek születésekor- ezt kapták meg most a szülők – 40 ezer, a helyi óvodába lépéskor 20 ezer, a zalaapáti iskolába íratáskor 30 ezer, a nyolcadik osztály elvégzése után 10 ezer forinttal segíti a családokat a település.

Gőgicsélés, olykor kis sírdogálás közepette mondta el Vincze Tibor polgármester köszöntőjét a szombati ünnepségen, amikor a babákkal érkezett szülők átvehették az emléklapot és a pénzbeni támogatást.

Vincze Tibor polgármester köszöntötte a résztvevőket
Fotós: Keszey Ágnes

– Nagyon nagy köszönet önöknek, hogy Zalaapátit választották lakhelyül. Próbáljuk segíteni az ilyen programokkal, hogy önök jól érezzék magukat. Szeretnénk, hogy a gyerekek itt nőjenek fel és itt legyenek igazi polgárok- emelte ki a településvezető. Az ünnepségen szólt arról, hogy szülőknek milyen nagy feladata óvni, védeni és felnevelni a gyermekeket. A Zalaapáti Ifjú Polgára programmal az önkormányzat a kölcsönös megbecsülést kívánja kifejezni.

Az idén született babák és szüleik
Fotós: Keszey Ágnes

Az eseményen két helyi diák kis műsorral is kedveskedett a megjelenteknek. Az emléklapokat Vincze Tibor és Horváth Ferenc alpolgármester adta át, s az ünnepélyes alkalmon alkoholmentes pezsgővel koccintottak a babák egészségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában