Mit tehetnék érted?

2017.12.22. 14:37

Karácsonyi mosolyvarázs Nagykanizsán

A fiatalok idén is felkeresték a szociális intézményeket Nagykanizsán, hogy vigaszt adjanak az ott lakóknak.

Horváth-Balogh Attila

Gerencsér Jánosné a fiatalok egy csoportjával: Lukács Annával, Ladányi Luciával, Szekeres Izabellel és Sabján Lajossal

Fotó: Gergely Szilárd

Volt, aki meghatódott a fiatalok láttán, s hangtalanul gördültek le az arcán a könnycseppek. Más lelkesen figyelte, ahogy énekeltek, verset mondtak, mert az ifjúságára emlékeztették az ifjak.

Idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a „Mit tehetnék érted?” ifjúsági karitatív közösség, melynek tagjai minden évben ilyenkor, a karácsonyvárás időszakában útnak indulnak Mosolyvarázs című akciójukkal.

A nagykanizsai szociális intézmények közül többet is felkeresnek, hogy a lakók arcára mosolyt varázsoljanak. Így történt ez ma is, körútjuk első állomása az Egyesített Szociális Intézmény Teleki utcai idősotthona volt. Itt a fiatalok verset szavaltak, énekeltek, s átadták az idős lakóknak a maguk készítette karácsonyi díszeket.

– A családok átmeneti otthonába játékokat, a hajléktalanszállóra szaloncukrot vittünk, illetve a Fogyatékkal Élők Integrált Intézményében van egy kislány, akit minden évben meglátogatunk – sorolta a Mosolyvarázs-akció további állomásait Nikolics Zsanna, az ifjúsági közösség vezetője. – Érdekesség, hogy akikkel 10 évvel ezelőtt indultam, azok közül még van, aki máig velünk tart. Az pedig külön öröm, hogy évről évre újabb fiatalok csatlakoznak hozzánk.

Gerencsér Jánosné a fiatalok egy csoportjával: Lukács Annával, Ladányi Luciával, Szekeres Izabellel és Sabján Lajossal
Fotós: Gergely Szilárd

A végzős gimnazista Mudry Anna Dorottya immár 3. alkalommal vesz részt a Mosolyvarázsban.

– Sajnos, sok ember nem töltheti a családjával az ünnepeket, s jó érzés nekik adni egy kevéske szeretetet – árulta el. – Mindig örömmel fogadják a műsorunkat, az ajándékainkat, ami nagyon jó érzés mindannyiunknak.

A 81 éves Gerencsér Jánosné láthatóan meghatódott.

– Igen tetszett a fiatalok műsora, nagyon köszönjük nekik, hiszen kis időre elfeledhettük minden bánatunkat – szögezte le, azt is elárulva: a mostani lesz az első karácsonya az otthonban...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában