Ifjúsági fesztivál

2017.12.10. 17:47

A horvát hitéletet népszerűsítették Kanizsán

Első alkalommal tartott karácsonyváró ifjúsági fesztivált a Felsőtemplomban szombaton a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat.

Benedek Bálint

A Rozgonyi utcai óvoda horvát csoportja is énekelt Fotó: Szakony

A megyei szervezet vezetője, Vargovics Józsefné elmondta: már a kezdetektől fogva azon dolgoznak, hogy minél több fiatalt bevonjanak a munkájukba, mely nemcsak a horvát hagyományok és kultúra átadásáról szól, hanem fontos eleme a hitélet.

- Ezért gondoltuk, hogy egyházi, az adventtel és a közelgő karácsonnyal kapcsolatos dalokkal, versekkel kápráztatjuk el a közönséget – folytatta Vargovics Józsefné. – A városban a Rozgonyi úti óvodában már közel tíz éve kitűnően működik egy horvát csoport, amit a szülők is megkedveltek, így érthetően a gyerekek is lelkesen készültek.

A Rozgonyi utcai óvoda horvát csoportja is énekelt Fotó: Szakony

Rajtuk kívül még a Piarista Iskola, valamint a környező horvát települések is szerencsére aktívak. Murakeresztúr, Tótszerdahely, Tótszentmárton és Molnári mellett új belépőként Borsfáról is érkeztek tehetséges fiatalok.

Fotó: Szakony

 

Fotó: Szakony

 

Fotó: Szakony

 

Fotó: Szakony

 

Fotó: Szakony

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában