Helyi közélet

2017.12.09. 11:30

Az Alig-Vár jótékonysági tábor segítőit is elismerték

A civil társadalom ünnepe a Köszönet napja. Hangzott el tegnap a Halis-könyvtárban tartott rendezvényen.

Benedek Bálint

A kitüntetettek. Ülnek (balról): Skretyuk Lászlóné, Farkasné Bolin Ildikó, a Zalaerdő TT DSE és Büki Pálné a hölgyklub képviselője, Lukács Gyuláné. Állnak: Lengyák István, Várfalvi Ferenc, Horváth Ferenc, Antal Istvánné az NCK tagja, Hosszú Szonja, Tóth Nándor és Budavölgyi Kálmán Fotó: Szakony Attila

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület soros elnöke, Lengyák István köszöntő beszédében kiemelte: a hagyományokhoz hűen köszöntik azokat a civil személyiségeket, szervezeteket, közösségeket valamint mecénásokat, akik sokat tettek a városért.

A bibliotéka konferenciatermét ezúttal is teljesen megtöltötték az érdeklődők, akik a program folytatásában az egyik legnagyobb országos szolgáltató vállalkozás képviselőjétől, Várfalvi Ferenctől a társadalmi felelősségvállalásról hallgathattak meg rövid előadást. Majd Városi Diákszínpad tagjai népdalokkal és versekkel szórakoztatták a közönséget.

A kitüntetettek. Ülnek (balról): Skretyuk Lászlóné, Farkasné Bolin Ildikó, a Zalaerdő TT DSE és Büki Pálné a hölgyklub képviselője, Lukács Gyuláné. Állnak: Lengyák István, Várfalvi Ferenc, Horváth Ferenc, Antal Istvánné az NCK tagja, Hosszú Szonja, Tóth Nándor és Budavölgyi Kálmán Fotó: Szakony Attila

A kerekasztal ügyvezetője, Budavölgyi Kálmán évértékelőjében a koordinált lakossági szolgáltatásaikról, s közösségfejlesztő tevékenységükről beszélt.

- Állandó karitatív szolgáltatásunk része az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábor – fogalmazott az ügyvezető. – Évente egyszer 25 rászoruló fiatalt nyaraltatunk egy alternatív finanszírozású, tisztán térségi szponzorációból működő mintaprojekt keretében. Ha ezt a módszert többek átveszik, akkor egy ideális állapotot alapul véve, évente ötezer gyermeket lehet bevonni a programba. A segítőink közül öt helyi és környékbeli vállalkozást és magánszemélyt ismertünk el arany fokozatú támogatói címmel.

Tóth Nándor alpolgármester szerint a civil kerekasztal tevékenysége a társadalmi felelősségvállalás legszebb példája.

- A kanizsai szervezet tagjai aktív és sokrétű tevékenységet folytatnak, ezekre méltán lehetnek büszkék, s a város is mellettük áll – vélekedett Tóth Nándor. – Sok feladatuk van, egyik ilyen az elismerések átadása, rendszerint olyanok kapják, akik az évek során példaképekké váltak.

 

A civilek ebben az évben is hat kategóriában adták át a díjakat a város életében kiemelkedő tevékenységet végző magánszemélyek és vállalkozások részére.

Az év civil szponzora díjat az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. érdemelte ki, az elismerést képviselőjük Várfalvi Ferenc vette át. Az év mecénása Horváth „Mákos” Ferenc kiskanizsai vállalkozó, ifjúsági közössége a Zalaerdő TT DSE, közössége a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja, önkéntese Skretyuk Lászlóné a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének gazdasági vezetője valamint civil embere pedig Lukács Gyuláné a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének irodavezetője lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában