Testületi ülés

2017.12.22. 10:00

A városkép érdekében

Az önkormányzat a közelmúltban tartotta meg az év utolsó testületi ülését. A képviselő-testület döntései közül néhányról sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciója.

Hajdú Péter

Dékány Endre frakcióvezető-helyettes, az önkormányzat műszaki bizottságának elnöke a településképi arculati kézikönyvről szólt.

Törvények és kormányhatározatok szóltak arról, hogy az új építési törvény és építészeti rendtartás érdekében minden önkormányzatnak meg kell alkotnia a településképi arculati kézikönyvét – bocsátotta előre a képviselő. A kézikönyv mindenki számára érthetően mutatja be a közösség környezetalakítással kapcsolatos elvárásait, fényképek segítségével illusztrálja a követendő példákat, a településképhez illeszkedő építészeti elemeket, technikákat, eljárásokat. Dékány Endre felhívta a figyelmet, hogy aki tájékozódni szeretne e témában, a főépítészi osztályhoz forduljon.

Dr. Tóth László frakcióvezető az önkormányzati cégek előzetes üzleti tervével, illetve e cégek ügyvezetőinek prémiumfeltételeivel kapcsolatos szempontokról szólt. Mint kifejtette, az önkormányzati cégeket elsősorban önkormányzati feladatok teljesítésére hozták létre. E cégek bevétele főleg az önkormányzattól származik, de hozzátette: azokat a cégeket, amelyek tevékenységükkel képesek megjelenni a versenyszférában, arra ösztönzik, hogy az önkormányzati bevételeiket a piacról igyekezzenek kiegészíteni, bővíteni.

(Kiemelt kép: Zalaegerszeg – Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában