Járdaépítés

2017.11.08. 14:38

Megújuló terek Zalakomárban

ZALAKOMÁR Folytatódnak a járdaépítések a dél-zalai településen, míg az óvoda parkja pályázati forrásból izgalmas játékokkal bővül.

Benedek Bálint

Szilágyi Viktória pályázati referens (balról), Csárdi Tamás és Varga Zoltánné óvodavezető a játszótér terveivel Fotó: Szakony Attila

Az előzetes tervek szerint látványos tornyokkal tűzdelt vár és izgalmas mászókák is fogadják majd a helyi óvodásokat az óriási játszóterükön. Az intézmény parkja már most is több játékkal rendelkezik, ám a fejlesztésnek hála a fiatalokat új impulzusok érik, sőt az ezek a modern eszközök a kialakításukból adódóan különféle készségeket is erősítenek.

- A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk az óvoda játszóterének bővítésére – fogalmazott Csárdi Tamás polgármester. – A támogatás teljes mértékben fedezi a költségeket, így az önkormányzati önerőre nincs szükség. A park összesen több mint 220 négyzetméteren kap játékokat, melyek telepítése mellett ütéscsillapító burkolatot valamint árnyékoló napvitorlákat is elhelyeznek majd. Az óvodába közel 130 gyermek jár, akik a kivitelezést követően várhatóan tavasszal vehetik birtokba a felfrissült területet.

Szilágyi Viktória pályázati referens (balról), Csárdi Tamás és Varga Zoltánné óvodavezető a játszótér terveivel Fotó: Szakony Attila

Mint arról korábban többször beszámoltunk a településen már számos járda kapott új, színes térkő burkolatot. Ezt a fajta fejlesztési irány folytatódik. Ezúttal a Bercsényi utcában mintegy 800 négyzetméteres szakaszra kerül burkolat.

- Van olyan rész, ahol eddig egyáltalán nem volt járda, másutt elhasználódott, balesetveszélyessé vált – mesélte Csárdi Tamás. – A téli hónapok közeledtével az ott élők örülnek az új felületnek, természetesen a jövőben szeretnénk tovább bővíteni az ehhez hasonló minőségi gyalogjárdák sorát.

Tikász Béla (balról), Nagy Szabolcs, Horváth István a Bercsényi utcában teljesen új járdaszakaszt építettek Fotó: Szakony Attila

A településvezető kiemelte: a kiskomáromi temető tulajdonjoga a római katolikus egyháztól visszakerült az önkormányzathoz, így az utolsó akadály is elhárult a felújítás megkezdése elől.

- Első lépésként a sírkertben is 300 négyzetméter járdát raktunk le – folytatta. – A komárvárosi temetőhöz hasonló szép környezetet alakítunk ki a jövőben. Az új kerítés mellett növényekkel ültetjük be a közel két hektárt.

Csárdi Tamás a jövő terveiről is szólt. Mint elmondta: a többi településhez hasonlóan szabadtéri kondipark létesítésére pályáztak, ám ebből szeretnének kettőt is építeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában