Motor

2017.11.05. 16:28

Elhunyt társaikra emlékeztek a motorosok Kistolmácson

Kilencedik alkalommal gyűltek össze a megye több motoros szervezetének tagjai, hogy megemlékezzenek elsősorban a közlekedési balesetekben elhunyt társaikról.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvényt hagyományosan a Zalai 76-os Motoros Egyesület tagjai szervezték.

Idén a kistolmácsi tónál található kopjafánál és emlékműnél került sor a megemlékezésre, amelyen mintegy százan vettek részt, többségében Zalaegerszegről és a város környékéről, de érkeztek motorosok Vas és Somogy megyéből is.

– Sajnos évről évre van aktualitása megemlékezésünknek – mondta köszöntőjében Baráth Miklós, a szervező egyesület elnöke.

A Zalai 76-os Motoros Egyesület elnöke arról is beszélt: vannak a megyében veszélyes útszakaszok, alig múlik el szezon halálos baleset nélkül, szerencsére ez évben közeli ismerősükkel nem történt tragédia. Hozzátette: ha a motorosok összefognak, egy-egy demonstrációval tehetnek a biztonságosabb közlekedésért.

Fotós: Korosa Titanilla

Itt megemlítette egy 2013-as figyelemfelkeltő akciójukat, melynek köszönhetően az országban elsőként Zalában a 76-os számú főút Nagykapornak és Zalaegerszeg közötti bevezető szakaszán beépítésre került egy motorosokat védő műanyag korlát, ami nagyban javítja az esetlegesen kisodródott jármű vezetőjének túlélési esélyeit.

– A motoros társadalom híres az összetartásról, ezt a megemlékezés is alátámasztja – folytatta Baráth Miklós. – Mindenben segítjük egymást az utakon és azon kívül is.

A szervező egyesületről Kósi Ferenc elnökségi tag, a rendezvény szervezője elmondta: 2009 tavaszán alakult civil szervezetté baráti motoros közösségük főként azzal a céllal, hogy jókat motorozzanak együtt és segítsék egymást. Szervezett túráik között minden évben szerepel több hosszabb távú idehaza és külföldön egyaránt, illetve vezetéstechnikai tréninget is tartanak tavasszal, melyen szintén szép számmal vesznek részt a motorosok.

A köszöntőket követően a jelenlévő motorosok koszorúkat, mécseseket helyeztek el az emlékműnél, majd beszélgetésre és közös motorozásra is maradt idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában