Megújulás

2017.10.05. 10:30

Megújult az emlékmű és gesztenyefesztivál is lesz Tormaföldén

Új külsőt kapott a település központjában található világháborús emlékmű és annak környezete.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Az elmúlt hetekben végezték el az önkormányzati hivatalhoz közeli I. és II. világháborús emlékmű felújítását. Hajdu László polgármester arról tájékoztatott, hogy ezzel együtt megújult annak környezete, a régi park is.

– Kivágták a szakemberek a régi fákat, tujákat, újra füvesítették a területet, valamint az emlékmű környezete térkőburkolatot kapott és kiemelt szegélyt, ami elválasztja az úttól – mondta. – Ezzel sokkal esztétikusabbá vált a megemlékezések egyik helyszíne. A munkálatok költségeihez az önkormányzati forrás mellett magánszemélyek is hozzájárultak, valamint pályázati támogatásban is részesültünk.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy e hét szombatján rendezik meg – idén 10. alkalommal – a Gesztenye Bor és Toros Fesztivált. A program 8 órakor főzőversennyel kezdődik, az ünnepélyes megnyitóra 13.30-kor kerül sor. Ezt követően több fellépő is szórakoztatja a látogatókat. Színpadra lép a letenyei fúvószenekar, a Kerka Táncegyüttes, majd 15 órakor kihirdetik a főzőverseny eredményeit. Ezután operettgála, majd tombolasorsolás várja a közönséget. A sztárfellépők közt pedig a Jó Lacibetyár és Sipos F. Tamás is érkezik. A nap tűzijátékkal és bállal ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában