2017.10.09. 07:30
Ilyen volt a tormaföldei Gesztenye Bor és Toros Fesztivál
Közel 2000-en voltak kíváncsiak idén is a tizedik alkalommal megrendezett fesztivál programjaira.
) Egy nagykanizsai baráti társaság által készített barbecue húsok kuriózumnak számítottak a fesztiválon, sokan megálltak megkóstolni a füstös, grillezett finomságokat. Balról Jobbágy Gergely séf kínálja a zsűrit, középen Pörzséné Devecz Sarolta, mellette Takács Pál Fotó: A szerző
Mintegy 40 csapat részvételével került sor a főzőversenyre, ami a kulturális műsor mellett a fő eleme a rendezvénynek.
Szombaton ünnepélyes keretek között Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg a rendezvényt, melyen Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke is részt vett.
Cseresnyés Péter köszöntőjében arról beszélt: a tormaföldi egy olyan rendezvény, mely példát mutat más településeknek is.
A településen komoly hagyományai vannak a gesztenye termesztésnek, igaz, az elmúlt évtizedekben ez alábbhagyott, betegség is pusztította a fákat, viszont egy új kezdeményezés keretében még idén ősszel egy gesztenyeliget telepítését tervezik itt.
Ilyen volt a tormaföldei Gesztenye Bor és Toros Fesztivál
A főzőversenyen megízlelt ételekkel kapcsolatban Takács Pál, a zsűri elnöke, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának elnöke elmondta: több csapat is felhasználtak a gesztenyét húsos és töltött ételekhez, ami azért különleges, mert a hazai gasztronómiában főként a desszerteknél kerül elő, illetve voltak, akik új vonalat képviselve például barbecue étekkel neveztek.