Jótékonysági gálaest

2017.10.07. 12:00

Fehér köpeny nélkül – orvosok, szakdolgozók lépnek fel a gálaesten

Hogy milyen produkciót mutat be dr. Alotti Nasri, vagy dr. Szalczer Lajos, azt egyelőre titok fedi, de annyi bizonyos, hogy október 28-án számos kollégájukkal együtt színpadra lépnek.

Magyar Hajnalka

Mégpedig a Keresztury VMK-ban, egy jótékonysági gálaest keretében, aminek szereplőit saját soraiból verbuválta a Zala Megyei Szent Rafael Kórház. A lestrapált fizioterápiás medence korszerűsítéséhez igyekeznek előteremteni e módon is a milliókat. A gépészet és a villamos hálózat teljes cseréje, valamint a korszerű öltözők kialakítása mintegy 30 milliós beruházást jelent, amiből 9 millió már összegyűlt a korábbi gyűjtések, adományozások révén. Ezt az összeget kerekíthetik mindazok, akik péntektől belépő, illetve támogató jegyet váltanak (több helyszínen is mód lesz rá) a gálaestre.

A jótékonysági akcióról szerdán sajtótájékoztató keretében tudhattunk meg részleteket.

Eichinger Attila, az Ispita alapítvány kuratóriumának elnöke az összefogás kórházának nevezte az intézményt, hiszen egy ilyen est megszervezése enélkül nem is volna lehetséges. A gyűjtéshez eddig számos helyi kis- és közepes vállalkozás szintén csatlakozott, az első 1 milliót ők adták össze. Kiemelte, az anyagi támogatás mellett szívesen fogadnak szakipari felajánlásokat is.

Dr. Halász Gabriella főigazgató elmondta, a rendkívüli gála egyben köszönet is a lakosság felé a korábbi jótékonysági gesztusokért. Flaisz Gergő, a helyszínt biztosító Keresztury VMK igazgatója hozzátette, minden közreműködő örömmel és térítés nélkül állt az ügy mellé. Dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató, a szervezés egyik motorja elárulta, kollégáival már 3 hónapja próbálják Molnár Ferenc Marsall című egyfelvonásosát, amit szintén láthat a közönség. Emellett még ének, vers, hastánc stb. színesíti az estet, az előtérben kiállítás nyílik kórházi dolgozók alkotásaiból, s bemutatót tart a Zalai Kutyasuli. A gálaestet a FÜLIGSZÍV Band kis koncertje zárja. A név megfejtése: dr. Péter József a fülészet vezetője, dr. Kecskés Gábor az igazhatást képviseli, dr. Vigh András pedig a szívsebészet színeiben muzsikál.

A fizioterápiás medence kapacitása a felújítás következtében mintegy 30 százalékkal nőhetne, amire igen nagy szükség mutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában