Vezetékek cseréje

2017.10.31. 08:00

Az év végéig több helyen cserélik a csővezetékeket

NAGYKANIZSA Az idén közel nettó 230 millió forintot fordít különféle víziközmű beruházásokra, fejlesztésekre, illetve rekonstrukciókra a dél-zalai város önkormányzata. A szolgáltató, Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. már több helyen neki is látott a munkálatok kivitelezésének.

Pásztor András

Tkálecz György (elől) és Bese István a Pannon Egyetem városi kampusza előtti vezetékrendszert ássa ki Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Kendli Richárd, a társaság szolgáltatási igazgatója elmondta: az önkormányzat által elfogadott idei víziközmű fejlesztési tervben több olyan tétel is szerepel, ami érinti a „Zöld Város” projektben kijelölt területeket.

– A közelmúltban kezdtük el a Szent József térnél és a Pannon Egyetem előtti parkolónál az ivóvíz vezeték rekonstrukcióját, a munkálatok során közel 200 méteres szakaszon cseréljük ki a csővezetéket – kezdte a szolgáltatási igazgató. – Novemberben két újabb helyszínen is megindulnak a munkálatok, az Eötvös és Széchenyi tér közötti, több mint fél kilométeres szakaszon szintén az ivóvíz vezeték cseréjére kerül sor, míg az Alsótemplom közelében található sétányon a szennyvízcsatorna rekonstrukcióját valósítjuk meg. A fenti beruházásokra több mint nettó 145 millió forint került elkülönítésre.

Tkálecz György (elől) és Bese István a Pannon Egyetem városi kampusza előtti vezetékrendszert ássa ki Fotó: Gergely Szilárd

 

A munkálatokhoz erőgépeket is használnak Fotó: Gergely Szilárd

Kendli Richárd elmondta: azért ezeken a területeken végeznek rekonstrukciót, mert a „Zöld Város” projekt nem tartalmazza a közművek kiváltását és nem szeretnék, ha a későbbi fejlesztésekben károk keletkezzenek a hálózat meghibásodása miatt. Célszerűbb és költségtakarékosabb ilyenkor összehangolni a bontással járó munkálatokat is.

– Az idei fejlesztési tervben szerepel még a Honvéd utca egy szakaszának ivóvíz vezeték rekonstrukciója, a szükséges bekötésekkel és úthelyreállítással együtt – folytatta a szolgáltatási igazgató, aki jelezte: hasonló beavatkozásra kerül sor a Postakert és a Toldi utca közti szakaszon.

Mint azt megtudtuk: idén befejeződött a Csónakázó-tónál lévő Kajak-Kenu Klub ivóvíz ellátásának kiépítése is, a 2015-ben megkezdett beruházás a vasúti pálya alatti – irányított fúrással történő – vezeték átvezetés engedélyeinek beszerzése miatt tolódott az idei évre.

– A fejlesztési terv tartalmaz továbbá nettó 30 millió forintos havária keretet, ami az előre nem tervezhető hibák elhárítására szolgál – magyarázta Kendli Richárd, aki a munkálatokkal járó kellemetlenségekért, a várható útlezárások és elterelések miatt a lakosság és a közlekedésben résztvevők megértését kérte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában