Bővülő férőhelyek

2017.09.22. 09:00

Több hely lesz a bölcsiseknek Keszthelyen

Játszanak, mozognak, festenek-rajzolnak, s ebéd után alszanak a keszthelyi bölcsődébe járó gyerekek. Most hatvan babát hoznak ide szüleik, október első hétfőjétől azonban többen társulnak hozzájuk.

Keszey Ágnes

Játék közben a keszthelyi bőlcsödében Koller Korina, mögötte Kókai-Takács Alíz, a másik asztalnál hátul Borbély Ágoston, elöl Szűcs Patrik és Csizmadia Lászlóné Fotó: Keszey Ágnes

Erről a napokban az intézményt működtető Egyesített Szociális Intézmény jelzése nyomán a keszthelyi képviselő-testület döntött.

– Nagyobb lett az érdeklődés, ezért fordultunk az önkormányzathoz: a jelenlegi 60 férőhelyről 72 férőhelyre bővül a bölcsődénk. A dolgozói létszám is gyarapszik, két új kolleginát már fel is vettünk- mondta el lapunknak Csizmadia Lászlóné, a keszthelyi bölcsőde vezetője. A bővítéshez még néhány szakhatósági engedély szükséges. A dolgozói létszámbővítés fedezetét- egy millió forintot – az önkormányzat biztosítja. Az épületben nem szükséges nagyobb átalakítás: egy eddig játszószobának használt helyiségben lesz az új csoport.

Játék közben a keszthelyi bőlcsödében Koller Korina, mögötte Kókai-Takács Alíz, a másik asztalnál hátul Borbély Ágoston, elöl Szűcs Patrik és Csizmadia Lászlóné Fotó: Keszey Ágnes

A férőhelybővítéssel minden jelentkező gyermek bejut a most teltházas intézménybe. A képviselő-testület elé került előterjesztésből kiderült: a bölcsődei elhelyezésre várakozó gyerekek több mint fele esetében szüleinek munkába állása múlik a kicsi felvételén.

Keszthelyen egy bölcsőde van, működési területe egész Zala megyére kiterjed. Az intézménybe beiratott gyerekek nagy része keszthelyi, néhányan a környékbeli településeken laknak. Ez az arány hasonló a néhány nap múlva, a férőhelybővítés után bekerülőknél is.

A keszthelyi intézményben egyébként hétköznaponként reggel hat és este fél hat között lehetnek a gyerekek, akik naponta négyszer kapnak étkezést. Ideális esetben másfél éves kortól kerülhetnek ide be a gyerekek, de a bölcsődében már egy éves babákat is fogadnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában