Könyvbemutató

2017.09.11. 18:22

Pénzintézetek a dualista Kanizsán

A Batthyány Lajos Gimnáziumban tegnap rendhagyó történelemóra keretében mutatták be a Honismereti Füzetek 42. darabját.

Horváth-Balogh Attila

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület régi és értékes sorozata a Honismereti Füzetek, melyben most Horváth Tamás, a Batthyány Lajos Gimnázium történelem szakos egykori pedagógusa vetette papírra ismereteit Pénzintézetek és működésük a dualizmus korában Nagykanizsán címmel.

A megjelent diákokat és a közönséget a házigazda intézmény nevében Balogh László igazgató, majd Cserti Tibor, a városvédő egyesület elnöke köszöntötte, a kiadványt pedig Horváth Gábor, az iskola történelemtanára mutatta be.

– 1929-ben adták ki a Barbarits-féle Kanizsa Monográfiát. Amikor ezt olvastam, feltűnt, hogy a pénzintézeteknek – amelyeknek óriási jelentőségük volt a dualizmus kori Nagykanizsa fejlődésében – milyen kicsi szerep jut a monográfiában. Azt gondoltam, ezt mindenképp érdemes kibontani egy tanulmány keretein belül, ami reményeim szerint akár hiánypótló is lehet. Ennek megjelentetését vállalta fel most a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.

A szerző azt is hozzátette: a maga részéről azonban még most sem érzi úgy, hogy tanulmánya a téma minden területét lefedi, hiszen mint rámutatott, minden tovább és még tovább kutatható.

– Remélem, talán lesz folytatása ennek a könyvnek egy még részletesebb formában – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában