Bűnmegelőzés

2017.09.15. 18:41

Két város strandján is segítették a rendőröket nyáron középiskolás fiatalok

A rendőrség kortárs segítő táborában részt vett mintegy félszáz diák sokat tett az elmúlt hónapokban a nagykanizsai és a zalakarosi strand fürdővendégeinek zavartalan pihenéséért.

Szabó Zsófia

A kortárs segítők, köztük Veres Andrea, Mátyás Flóra és Gerencsér Adrienn munkájáról dr. Molnár József rendőrkapitány is elismeréssel szólt a rendezvényen

Fotó: Gergely Szilárd

Az ifjak nem csak a strandolók biztonságára, értékeire is vigyáztak „járőri-szolgálat” közben. Az eredményes munkát pénteken laza hangulatú záróbulival ünnepelték meg a Csónakázó-tónál lévő önkormányzati vendégházban: zenével, Bali Miklós kortárs segítő rendőr babgulyásával, palacsintájával.

Ám a hagyományokhoz híven elismerést is átvehettek a szolgálatukat legjobban ellátó diákok. A fiataloknak dr. Molnár József, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője is megköszönte a hatékony munkát.

– Nem történt büntetőjogilag értékelhető jogsértés egyik strandon sem, a gyerekeknek köszönhetően – hangsúlyozta dr. Molnár József.

A kortárs segítők, köztük Veres Andrea, Mátyás Flóra és Gerencsér Adrienn munkájáról dr. Molnár József rendőrkapitány is elismeréssel szólt a rendezvényen
Fotós: Gergely Szilárd

 

Volt olyan diák, aki a rendőri hivatásba szeretett bele.

– Ezért úgy döntöttem, hogy rendészeti vonalon tanulok – jegyezte meg az egyik fiatal, Gerencsér Adrienn.

A kortárs segítők munkájára Mindenszentekkor, a temetők környékén is számít a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában