Egészségügy

2017.09.08. 16:44

Átadták a felújított rendelőket Zalaegerszegen

Húsz évvel ezelőtt vették birtokukba az orvosok azt a három Ola utcai rendelőt, amely az elmúlt hónapokban esett át jelentős, közel 19 millió forintba kerülő felújításon.

Arany Gábor

Fotó: ifj. Vigh László

A pénteken megtartott ünnepélyes átadáson Balaicz Zoltán polgármester arról is beszélt, hogy a 2020-ig tartó időszakban településfejlesztési operatív program (TOP) támogatásának köszönhetően 16,8 milliárd forintot fordíthat a város az intézmények modernizálására, iparfejlesztésre. Ennek egyik eleme az a 353 millió forintos költségvetésű program, amelyben az egészségügyi alapellátás intézményeit újítják meg.

Képaláírás: Böjte Sándor, Balaicz Zoltán, dr. Kóbor Tünde, dr. Madarász Zsuzsanna, dr. Peitler Gyula, Vigh László ( balról - jobbra)

A polgármester arról is beszámolt, hogy a megyei jogú városok között Zalaegerszeg élen jár a TOP-támogatások felhasználásában. Mint visszaidézte, korábban két ciklusban képviselte ezt a városrészt az önkormányzatban, de abban az időben nem volt meg a lehetőség ilyen fejlesztésekre. Úgy fogalmazott, az egészségügyi intézmények felújításának számbavételekor, Böjte Sándor, a körzet jelenlegi önkormányzati képviselője Szent György lovagot megszégyenítő küzdelemmel állt ki az olai rendelők felújítása mellett.

Az emberek hangulatát alapvetően meghatározza az egészségük, és ennek megőrzésében döntő szerep jut a háziorvosi szolgálatnak. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazta meg. Munkájuk elismerését jelenti, az egészségügyi alapellátásban dolgozókat, háziorvosokat a legritkább esetben éri kritika.

A májusban elkezdett, négy hónapig tartó munka során egyebek mellett kicserélték a nyílászárókat, hangszigetelt álmennyezetet, valamint két minikonyhát építettek be. Ezen kívül megújult a helyiségek PVC-burkolata, a rendelő főbb helyiségeit pedig klimatizálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában