Más személygépkocsijával fuvaroztatta magát

2024.02.22. 08:33

Ismerősét fenyegetéssel vette rá, hogy Keszthelyről autóval Nagykanizsára vigye

Börtön vár az agresszív cserszegtomaji férfira.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Nem tartotta vissza a felfüggesztett szabadságvesztés sem az 52 éves cserszegtomaji férfit, újabb eljárás indult ellene, aminek börtön lehet a vége.
A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott ki tájékoztatást. Eszerint a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló, a közúti járművezetéstől eltiltott, 52 éves cserszegtomaji férfi 2022 október 9-én éjszaka egy keszthelyi vendéglátóhelyen italozott ismerőseivel. Éjfél körül megkérte őket, hogy menjenek el vele egy személygépkocsiért, amiről valótlanul azt állította, kölcsönkapta a tulajdonosától. A társaság a Bem József utcán parkoló járműhöz ment, majd ott a férfi követelőzve, agresszíven rávette egyik ismerősét, hogy a le nem zárt autóba, amiben az indítókulcs is bent volt, üljön be, kormányozzon, amíg a többiekkel odébb tolják. A cserszegtomaji férfi ekkor közölte társaival, hogy Nagykanizsára kíván menni utazni, ezért egyikük vállalta a vezetést, nem tudva arról, hogy az autó tulajdonosa ehhez nem adta beleegyezését. Ez után beszálltak a járműbe, és kihajtottak a városból. Útközben ugyan a sofőr vissza akart fordulni a járművel, de a cserszegtomaji férfi agresszív és követelőző magatartása miatt mégis elhajtottak Nagykanizsára, ahol aztán rendőri ellenőrzésbe futottak. 
A cserszegtomaji férfi  járművezetéstől való eltiltása még érvényben volt, amikor 2023. március 4-én reggel egy forgalomból kivont személygépkocsival indult útnak Keszthelyen, ám a Lehel utcában a rendőrök megállították ellenőrzésre.
A Keszthelyi Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat, és a járművezetéstől történő eltiltás mellett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában