Kazánok és kémények is égtek

2024.01.07. 21:30

Több tűzesethez is vonulniuk kellett a zalai katasztrófavédőknek

Zaol.hu

Tűzoltók vonultak ki egy zalaegerszegi házhoz, a meghibásodott kémény miatt.

Fotó: Fehér Márk

Nagykanizsa: Kéményben lerakódott korom égett egy családi háznál Nagykanizsán, a Boroskupa úton vasárnap dél tájt. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, lánggal égés már nem volt. A tűzoltók eltávolították az égésterméket a kéményre kötött vegyes tüzelésű kazánból, majd a kitisztították a füstelvezetőt annak nyílásán keresztül, ami tele volt korommal. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy amíg a berendezést szakember nem látta, addig ne használja. 

Bak: Égett egy vegyes tüzelésű kazán kéménye Bakon, a Rákóczi utcában vasárnap délután 1 óra tájt. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lánggal égés megszűnt. A raj már csak füstölést tapasztalt, majd miután az égésterméket eltávolították a kazánból, ez is megszűnt. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kazánt csak azután használja, miután megnézette egy szakemberrel. 

Zalaegerszeg: Letört egy családi ház kéményének belsejében található cső több darabja is Zalaegerszegen, a Ságodi úton vasárnap délután 2 óra tájt. A város hivatásos tűzoltói megbontották a padlástérben található kéményajtót, és a füstelvezetőben egy korábbi, az ott lerakódott korom és kátrány miatti tűz nyomait találták. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményseprővel történő tisztíttatásig az égéstermék-elvezetőt ne használja. 

Nagykanizsa: Kéménytűz miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Nagykanizsán, egy Alkotmány úti családi házhoz vasárnap délután 4 óra tájt. A raj kiérkezésekor lánggal égés már nem volt. A tűzoltók az épületben található kályhából az éghető anyagot eltávolították, a berendezés további használatát pedig megtiltották. 

Zalaszentgrót: Egy családi ház kéménye izzott és égett Zalaszentgróton, a Szív utcában vasárnap kora este. A település önkormányzati tűzoltói a füstelvezetőre kötött tűzhelyből eltávolították a parazsat, majd kitisztították a kéményben izzó, parázsló kormot és kátrányt. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy vizsgáltassa át az égéstermék-elvezetőt szakemberrel, addig pedig ne használja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában