Pénzbüntetést és eltiltást kapott a vétkes autóvezető

2023.11.16. 09:34

Maradandó fogyatékosságot szenvedett a motoros

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki figyelmetlensége miatt elütött egy motorost.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

A megállapított tények szerint a nő 2022. április 16-án délután borult látási és közepes erősségű forgalmi viszonyok mellett közlekedett autóval, fiával együtt Zalaszentjakab irányából Galambok felé. Az egyik kereszteződés stoptáblájánál megállt, majd egyenesen tovább indult. Ekkor azonban figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a jobbról – megengedett sebességgel – érkező motorosnak, aki az autó jobb oldalának ütközött és a járművektől közel 18 méterre az aszfaltra esett. A balesetben a férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: végtagjai több helyen eltörtek, s ennek következtében maradandó testi fogyatékossága keletkezett.

A Zalaegerszegi Törvényszék közlése szerint a Nagykanizsai Járásbíróság a vádlottat maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 325.000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A büntetővégzés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában